Info i 2018

Her kan du læse de nyheds mails som vores støttemedlemmer modtager i deres indbakke. Det er om stort og småt i lauget.

Nyt fra lauget nr. 21 fra d. 18. december. 

Bestyrelsen ønsker alle støttemedlemmer og laugsmedlemmer en rigtig God Jul og et Godt Nytår med tak for alle de gode stunder (og øl) vi har nydt sammen i løbet af året 2018.

Kære støttemedlemmer og laugsmedlemmer

Vi er rigtig glade for den opbakning, vi har fået fra jer støttemedlemmer. Vi synes, at det er dejligt, at I deltager i vores arrangementer i så høj grad, som I gør, og vi håber, at endnu flere af jer kommer med til de ting, som vi laver i det nye år. Som sædvanligt vil I blive orienteret på mail, efterhånden som vores arrangementer bliver planlagt.

Vi håber, at I vil nyde julen med alle dens fester, gode måltider og drikkevarer.

Året 2018 har været et rigtig godt år for Ølsted Bryglaug:

  • Der er kommet 3 nye bryggere, og kun en enkelt af de gamle er holdt
  • Vi har stadig rigtig mange betalende støttemedlemmer, (for fjerde år i træk runder vi 100 betalende støttemedlemmer- og vi er pt. blot 6 fra at sætte ny rekord).  En kæmpe tak til jer !!
  • Vi har haft mange arrangementer og fra juni har vi holdt målsætningen om et hver måned. En stor tak for jeres opbakning.
  • Vi har arbejdet videre med finpudsning af Orlas Hule
  • Vi har fået lavet en masse små tekniske forbedringer i bryglokalet
  • Der har været god gang i brygkedlerne, og vi er meget tæt på at nå målet på 50 bryg om året
  • De 6 af bryggene er lavet i forbindelse med de 3 brygkurser, vi har holdt
  • Den store gærtank til gæring under tryk kommer i brug for 5. gang her mellem jul og nytår
  • Vi har anskaffet fire små rustfrie gærtanke med konisk bund, som giver større sikkerhed for at undgå infektion i øllet

Klubaften

Gennem året har vi langt de fleste onsdage holdt klub aften. Det vil vi fortsætte med. Hvis du vil kigge ned, så skal du lige forhøre dig i forvejen, om der er nogen den pågældende onsdag. Ring til oldermand Karl på 2096 8855.

Tanken er, at vi disse aftener laver diverse forbedringer i lauget, tapper øl på fustage og flasker, stikker om, osv. osv. Der skal nok blive noget at tage sig til. Men ikke mindst regner vi med, at vi skal hygge i vores nye rum over et glas øl.

Jule-laugsfredag eller nytårskur ?

Der er flest som taler for at vente til efter nytår, så det råd følger vi. Vi tæller lide lidt på knapper om det bliver den 1. eller 2. fredag…Nærmere besked følger.

Til slut en lille julekonkurrence

Du ved, at øl bliver brygget af malt, humle og gær – men ved du, hvilke typer, vi bruger mest af ?

Udgangspunktet er de 33 bryg, som er lavet mellem 29. april og 16. december 2018 (det har jeg nemlig på et regneark).

Malt: Det er for let at gætte, hvad vi bruger mest af, da næsten halvdelen er pilsnermalt, men hvad er så nummer 2 ? Er det: a. Munich, b. Pale Ale, c. Cara Blond

Humle: Har vi brugt mest: a. Challenger, b. East Kent Golding, c. Cascade

Gær: Hvilken er der brugt flest breve af: a. Belgian ale, b. Belgian abbey, c. Bohemia lager

Send dit svar til mig inden middag 2. juledag. Er der flere rigtige, trækker jeg lod. Vinderen får direkte besked og kan hente sin drikkelige præmie i bryglauget 3. juledag.